Single Blog Title

This is a single blog caption

TV-portræt viser vidensby som talentmagnet

”Copenhagen Science City er et af de mest fantastiske projekter, der er taget initiativ til i de sidste ti år i København, og måske i hele Danmark”. Sådan siger Københavns Universitets Prorektor for forskning, Thomas Bjørnholm, i et indslag, som løb over skærmen på regional-tv stationen TV2-LORRY lørdag d. 11.2.17.

Copenhagen Science City er et innovationsdistrikt, der forsøger at gøre for København og Danmark, hvad Silicon Valley har gjort for USA. I indslaget viser prorektoren rundt i flere bygninger, som er ved at gøre vidensbyen til en international forskermagnet. Med tæt på 200.000 nye kvadratmeter bygninger bliver innovationsdistriktet et af verdens mest tidssvarende forskningsmiljøer. Både bygninger og beliggenhed kan nemlig noget særligt; de kan opmuntre til samarbejde.

KU’s Sundhedsvidenskabelige Fakultet har netop indviet Mærsk Tårnet, der står som et fyrtårn for områdets potentiale. Med 42.700 nye kvadratmeter til undervisning og forskning skal kobbertårnet trække de kvikkeste hjerner til dansk farmaci og sundhedsforskning. På KU’s Natur- og Biovidenskabelige Fakultet skal Niels Bohr Bygningens 45.000 m2 sikre dansk naturvidenskab et eftertrykkeligt stempel på verdenskortet. Professionshøjskolen Metropol har for kort tid siden indviet det ca. 2.000 m2 store Praksis- og Innovationshus, hvor teori bliver omsat til den bedst mulige behandling, og på Rigshospitalet skyder hele 93.000 kvadratmeter op.

Bygningerne i sig selv er skabt til de tilfældige møder, der sætter samarbejde i gang – og så ligger de endda alle inden for ti minutters spadseretur fra hinanden. Selv på verdensplan giver det en usædvanlig koncentration af kvikke hoveder. Derfor har undervisningsinstitutionerne sat sig sammen med Region Hovedstaden, Bygningsstyrelsen, Københavns Kommune og en række private aktører for at sikre, at det unikke områdes kvaliteter bliver brugt til at trække internationale arbejdspladser til hovedstaden.

I indslaget kan man også møde Professor i metabolismeforskning Zach Gerhart-Hines fra Københavns Universitet, Thomas Harsløf, afdelingsleder i Praksis- og Innovationshuset ved Professionshøjskolen Metropol, Cecilie Rendsborg, der er ergoterapeutstuderende samme sted og Pernille Pape, der studerer medicin ved Københavns Universitet.

Se hele indslaget om vidensbyen: her.