Single Blog Title

This is a single blog caption

Sundhedsinnovationens nye bofællesskab

Blandt de fremmødte til åbningen af Sund Vækst Huset er dekan ved Det sundhedsvidenskabelige fakultet Ulla Wewer og Henning Langberg fra CopenRehab Foto: Emilie Husted

Både mentale og fysiske mure er brudt ned for at sundhedsinnovationens nye smeltedigel torsdag kunne åbne i De Gamles By.

Som et betonkommunistisk venstrefløjskollektiv har alle de nye beboere i Copenhagen Science Citys nyeste bofællesskab et klart mål. De vil bidrage med arbejdspladser og viden og i sidste ende et sundere liv for de københavnske borgere.

I dagens anledning er bofællesskabet, døbt Sund Vækst Huset, indhyllet i røde balloner i portbygningen til De Gamles By.

Der går en rød tråd hver sin vej ind gennem huset, der samles i en knude under indgangsportens hvælving. Foran står rektor ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ulla Wewer og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

”Det er på mange måder meget passende, at vi står her i indgangen. Det er her idéerne skal finde hen, passere forbi og føres videre,” siger Ulla Wewer, der er en af dagens mange talere.

Godt 100 mennesker er stimlet sammen foran hende. Studerende, forskere, iværksættere og sundhedsprofessionelle.

Og hvem er de så de nye ambitiøse beboere, som også synes forbundet af en rød tråd?

Ind er flyttet SUND Innovation Hub, Københavns Universitets nye innovationshus for studerende og sundhedsprofessionelle med en god idé. Afdelingen for Velfærdsinnovation er sat i verden for at finde nye løsninger, som kan omsættes i borgere og medarbejderes dagligdag på sundheds- og omsorgsområdet. Copenhagen Health Innovation vil styrke studerendes, underviseres og sundhedsprofessionelles kompetencer inden for innovation. Også CopenRehab, en forskningsenhed ved Københavns Universitet, der hjælper borgere med kroniske sygdomme til bedre trivsel ved hjælp af teknologiske løsninger, er en af beboerne, der forbindes af den røde tråd.

Tilsammen mønstrer de kompetencer i hele processen fra idé til implementering af sundhedsprofessionelle løsninger.