Single Blog Title

This is a single blog caption

Blå delebænke klar til brug

Rigshospitalet Per Christiansen indvier Knowledge Sharing Zone.
Per Christiansen, hospitalsdirektør for Rigshospitalet, klipper det røde bånd ved indvielsen af mødestedet ved Rigshospitalet. Foto: Tomas Bertelsen

Indvielsessaksen har været flittigt brugt i september, der har budt på åbning af tre nye mødesteder i Copenhagen Science City.

Forskere, studerende og beboere har gennem de seneste par måneder spændt fulgt med, når blå bænke, infostandere og samtalepladser er blevet installeret i området omkring Sigurdsgade ved Professionshøjskolen Metropol, Rigshospitalet og H.C. Ørsted Instituttet på Københavns Universitet. Her er der nemlig opført tre nye vidensdelingszoner, der gør det nemmere for områdets studerende, virksomheder og uddannelsessteder at udveksle viden.

Gennem september har mødestedernes markante blå farve været komplimenteret af den røde farve på de bånd, der symbolsk er blevet klippet i takt med, at de sidste bænke er blevet placeret og mødestederne er blevet indviet.

”De tre nye mødesteder skal gøre det nemmere for virksomheder, studerende, undervisere og forskere i området at mødes henover de blå farver. Mødesteder er en afgørende forudsætning for et godt byliv, at udfolde sig fysisk og for at mødes i forbindelse med arbejde eller studie,” understregede Stefan Hermann, rektor for Professionshøjskolen Metropol, der var den første til at svinge saksen, da han erklærede mødestedet på Sigurdsgade for åbent.

I løbet af september har John Renner, dekan for det Natur- og Biovidenskabelige fakultet, og Per Christiansen, hospitalsdirektør på Rigshospitalet, ligeledes erklæret mødestederne ved Rigshospitalet og i Universitetsparken for åbne. De understregede begge, at mødestederne tilfører Copenhagen Science City et attraktivt udeliv og skaber rammerne for at dele viden mellem med kollegaer, medstuderende og på tværs af organisationer.

Mødestederne er blevet til i et tæt samarbejde mellem partnerne bag Copenhagen Science City: Københavns Universitet, Professionshøjskolen Metropol, Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Rigshospitalet, Novo Nordisk, Bygningsstyrelsen, Copenhagen Bio Science Park, Dreyers Fond, Symbion, Uddannelses- og Forskningsministeriet.