Single Blog Title

This is a single blog caption

To konkurrencer om kunstværker til Mærsk Tårnet

Mærsk Tårnet er på kort tid blevet ikonbygning for Copenhagen Science City

Bygningsstyrelsen har netop udskrevet to konkurrencer om kunstværker til Mærsk Tårnet, der bruges af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Kunstnere på højt niveau er inviteret til at konkurrere om at skabe to signaturværker til den markante bygning.

Udfordrende kunst skal sætte universitet på verdenskortet

De to konkurrencer drejer sig om at skabe hhv. et filmværk og et ruminddragende værk, der skal skabe sammenhæng i forløbet mellem den store forplads på Blegdamsvej og Nørre Allé. Begge værker skal tage afsæt i begrebet ‘transformation’, der er centralt for Mærsk Tårnets kunststrategi. Værkerne skal give en udfordrende kunstoplevelse til brugerne og de besøgende samt sætte bygningen og universitetet på landkortet i Danmark og internationalt.

Internationalt kunstnerfelt inviteret

Til konkurrencen om filmen deltager to kunstnere. De fransk-italienske filmkunstnere Bêka & Lemoine og islandske billedkunstner Ragnar Kjartansson. Til konkurrencen om kunstværket konkurrerer et stærkt nordisk felt. Svenske Gunilla Klingberg, den dansk-norske duo Elmgreen & Dragset samt dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er deltagere til at give et visionært bud på, hvordan kunsten kan udfolde sig og skabe en ny fortælling.

Vigtigt at signalere åbenhed

Dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Ulla Wever, lægger vægt på, at kunstværkerne både skal understrege universitetets åbenhed og sundhedsforskningens internationale niveau og betydning for samfundet:

“Det er vigtigt for os, at vi opleves som et åbent universitet, der har internationalt udsyn og skaber stor værdi for samfundet. Både i form af vores vigtige sundhedsforskning og ved at uddanne mange tusinde unge til sundhedssektoren. Jeg ønsker, at de to kunstværker understreger denne åbenhed og bidrager til at alle føler sig velkomne og får lyst til at vende tilbage. Kunsten er et unikt, inspirerende og uundværligt element i at skabe den inviterende atmosfære, som vi ønsker, at Mærsk Tårnet og Campusparken skal have.”

Klar til oplevelse i 2018

Kunsternes forslag til de to konkurrencer skal afleveres hhv. den 14. august og den 4. september i år. Kunstudvalget træffer derefter beslutning om, hvilke to værker der skal udføres. Værkerne skal udføres senest ultimo 2018.