Single Blog Title

This is a single blog caption

Professionshøjskolen Metropol indvier professionelt udviklingsmiljø

Praksis- og Innovationshuset

Professionshøjskolen Metropol indvier i denne måned Praksis- og Innovationshuset på Sigurdsgade i København. Ambitionen er at skabe et tæt ved realistisk simulationsmiljø, hvor virksomheder kan udvikle, teste og validere ny velfærds- og sundhedsteknologi.

Åbningsdagen for Metropols Praksis- og Innovationshus rykker et skridt nærmere med den officielle indvielse den 15. november, hvor virksomheder kan få indblik i husets aktiviteter og de nye faciliteter.

Der er store forventninger til Praksis- og Innovationshuset, der blandt andet er støttet af Industriens Fond med et beløb på 10,5 millioner kroner.  De første virksomheder står også allerede på spring for at anvende simulationsmiljøerne, så som virksomheden INFUSER der udvikler dekontaminationsudstyr til sundhedssektoren – et eksempel på de synergieffekter, der opstår i Copenhagen Science City, og som er  til gavn for virksomheder, studerende, undervisere og ikke mindst patienter og brugere.

Læs om åbningsarrangementet

MÅLSÆTNINGER

  • Virksomhederne oplever at de har fået forbedret deres produkter og reduceret udviklingsomkostningerne
  • Virksomheder finder det attraktivt at samarbejde med Praksis- og Innovationshuset
  • Studerende får øget teknologi- og innovationsforståelse, så kommende medarbejdere er bedre til at efterspørge, medudvikle, og anvende velfærdsteknologiske løsninger

Særlig fokus på innovationsdistrikter

Professionshøjskolen Metropol ligger i Copenhagen Science City, som er en vidensby, der på mange måder trækker klare tråde til byområdet Silicon Valley i USA.  I europæisk kontekst dækker betegnelsen over et område, der signalerer og udvikler hen mod at samle iværksættere, vidensvirksomheder, forskere, innovationsmiljøer og lignende – alt sammen i én bydel. Netop dette formål understøtter Praksis- og Innovationshuset i vidensbyen Copenhagen Science City.

At virksomheden INFUSER er en af de første virksomheder som vil benytte Praksis- og Innovationshuset er ikke et tilfælde. INFUSER er en inkubationsvirksomhed, som omsætter forskning til forretning gennem privat/offentligt samarbejde, herunder med Københavns Universitet, Professionshøjskolen Metropol og andre partnere i området. Ved indvielsen af Praksis- og Innovationshuset vil INFUSER præsentere deres nyeste produktlinje til desinfektion af f.eks. hospitalsstuer.  Der er allerede bred international efterspørgsel efter produktlinjen, der bl.a. allerede er afsat til sundhedssektoren i Mellemøsten.

Læs mere om succeshistorien INFUSER