Single Blog Title

This is a single blog caption

Luftrensere til afgørende runde i cleantech konkurrence

Infuser Domisphere luftrenserteknologi er gået til den afgørende runde i nordisk cleantech konkurrence.

Copenhagen Science City luftrensning-virksomheden Infuser har klaret sig til den tredje, og afgørende, runde i konkurrencen “Nordic Cleantech Open”. På  sjette år identificerer, styrker og promoverer denne konkurrence Nordens bedste cleantech iværksættervirksomheder.

Konkurrence om adgang til investorer
Nordic Cleantech Open drives af Cleantech Scandinavia, en forening, der leverer oplysninger om cleantech relaterede investeringsmuligheder, business intelligence og investeringsstatistik i Norden. Hvert år inviterer foreningen 100 nyere Cleantech-virksomheder fra hele Skandinavien til konkurrencen efter en indledende ansøgningsrunde.

Også taberne vinder
Hver enkelt virksomhed får en skriftlig vurdering fra en jury bestående af omkring 40 cleantech kapitaliseringseksperter, der repræsenterer venturefonde, corporate venturefonde med fokus på investeringer i cleantech og en række etablerede skandinaviske cleantech-virksomheder.

Sorteret til success
Tilbagemeldingerne afslører styrker og svagheder i virksomheden. Det giver iværksætterne mulighed for at løse deres problemer, så i en vis forstand vinder alle deltagere. Nogle er dog større vindere end andre. De oprindelige 100 deltagere bliver skåret ned til 25, og disse bliver igen reduceret til ti.

Lufthåndteringsmekanisme kopierer naturen
Infuser er altså netop er udset som en af Nordens ti mest løfterige. Virksomheden deltager i 2017 i konkurrencen med produktet DOMISPHERE – et intelligent luft -håndteringssystem, der giver ren indendørsluft, uafhængigt af den omgivende forurening. Dette sker gennem en proces der er opfundet på Københavns Universitet, og som er inspireret af en selvrensende mekanisme i atmosfæren, hvor både partikler og forurenende stoffer i gas-fase fjernes.
Den samlede vinder af konkurrencen vil blive annonceret på Cleantech Capital Day 3.-4. april i Oslo