Single Blog Title

This is a single blog caption

Forskningens døgn er over os

Forskningens Døgn er mødet mellem forskerne og befolkningen - i dette tilfælde eksemplificeret ved Kronprinsesse Mary og Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs. Foto: Søren Kjeldgaard

Frem til 1. maj vil forskere fra landets vidensinstitutioner komme ud til danskerne og fortælle om entreprenørånd, den biologiske mangfoldighed i byen og hvorfor bluesmusik er godt lederskab.

Folk strømmer til København, mens biodiversiteten er stærkt nedadgående. Men hvad betyder det for dig? Og hvad har bluesmusikkens særlige egenskaber med godt lederskab at gøre?

Det kan du få svar på og meget mere under Forskningens Døgn, der allerede er i fuld gang over hele landet frem til 1. maj.

Forskningens døgn er en landsdækkende videnskabsfestival med mere end 65.000 besøgende og 500 events, der hylder nysgerrigheden og etablerer møder mellem landets forskere og befolkningen.

Ph.d.-dating og strøm til hjernen
Det er universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder og organisationer m.fl., der arbejder med, eller har direkte relation til forskning, som åbner dørene op for den uendeligt forskelligartede forskning, der foregår rundt om i landet.

Københavns Universitet har fuldt program på Forskertorvet på Rådhuspladsen 27.-28. april. Her kan du blandt andet lære mere om evolution, tis og vulkaner, mens du kan få sat strøm til hjernen.

På Tycho Brahe Instituttet er der ph.d. dating, hvor du i bedste speed dating-stil bliver sendt rundt til de forskellige forskere, der vil fortælle om den nyeste forskning inden for astronomi og rumfart.

Se hele programmet for Forskningens døgn her – also in English.