Single Blog Title

This is a single blog caption

Banebrydende reklame renser luft

Luftrensende reklameplakater fra Body Shop gjort mulige med teknologi fra Copenyhagen Science City-virksomhed

Reklame i offentlige rum betragtes normalt som varm luft. Nu har hudplejefirmaet Body Shop, som de første i verden, indledt en annoncekampagne hvor reklameplakater skaber ren luft til Londons pendlere. De nye luftrensningsannoncer er opsat ved tre busstoppesteder i storbyen, og er muliggjort af en teknologi udviklet af Cleantech virksomheden AIRlabs fra Copenhagen Science City.

Luft, der dræber

Luftforurening afkorter den gennemsnitlige Londoners forventede levetid med op til 16 måneder. Fordi den består af både partikler og gas, trænger forureningen ind overalt i kroppen. Her kan den skade hjernens udvikling hos spædbørn og forårsage kræft og en lang række lunge- og hjerte/kar sygdomme. Ifølge en AIRlabs-undersøgelse overskrides de lovlige grænser for den skadelige gas kvælstofdioxid (NoX) i London 99% af tiden.

Universitetsteknologi

AIRlabs er en Dansk/Engelsk virksomhed, der har forskningshovedsæde i COBIS, Copenhagen Bioscience Park. Her har de udviklet en teknologi, der er opfundet på Københavns universitet. Teknologien fjerner op til 95 procent af kvælstofdioxid og de fleste partikler i en flertrins behandling. Filtre fjerner partiklerne og specialbehandling absorberer gasser. Teknologien er tilstrækkelig kompakt til at blive monteret i et standard læskur ved busstoppestedet.

Naboskab styrker udviklingsmuligheder

AIRlabs videnskabelige forsknings- og design hub er placeret i Copenhagen Science City, hvor virksomheden bor dør om dør med Københavns Universitet, Universitetshospitalet Rigshospitalet og Professionshøjskolen Metropol. At have så mange forsknings- og uddannelses ressourcer inden for gåafstand har gjort det forholdsvis nemt for AIRlabs at udvikle og teste nye løsninger.

Innovationsdistrikt, hvor videnskab og virksomhed kan mødes

Copenhagen Science City er et innovationsdistrikt I hjertet af Hovedstaden. Verdensklasse videnskab, fint forretningsklima og gode levevilkår tiltrækker virksomheder og investeringer.
Virksomheder kan etablere sig nær Rigshospitalet, Professionshøjskolen Metropol og Københavns Universitets Sundheds- og Natur og Biovidenskabelige Fakulteter.
Her kan de samarbejde med, eller rekrutterer blandt, 30.000 studerende og forskere inden for medicin, pleje og naturvidenskab, få adgang til top- udstyr til test og analyse, og til akademisk viden og troværdighed.